Medinilla-Med Masszázs Stúdió

Harmóniában önmagunkkal!

Narancsbőr és stria?!

2016. március 17. 09:56 - Jánosi Csapó Dorina

Elérkezett a várva várt tavasz. Eszedbe jutott már, hogy milyen jó lenne bomba formában fejest ugrani a nyárba?  Akkor tarts velem, és kezdjünk el együtt ráhangolódni a szezonra. ;)

Ebben a cikkben a cellulitról, vagy más néven a narancsbőrről illetve a striákról szeretnék megosztani veled néhány hasznos információt. Habár a kettő teljesen másként néz ki, mégis sokszor tapasztalom munkám során, hogy nem mindig  egyértelmű, hogy mi is valójában a narancsbőr, és mi a stria. Közös pont lehet a kettőben a hízás, súlyingadozás. Nézzük miért.

Az emberi testben 4 alapszövet található. A "kültakarónkat" a hámszövet borítja, alatta helyezkedik el a kötőszövet, és nem is mennék mélyebbre, mert elérkeztünk a lényeghez. A kötőszövet sejtjeiben helyezkednek el a zsírsejtek, melyek (általában) ha több energiát viszünk be, mint amennyit felhasználnánk, növekedésnek indulnak, egy idő után a kötőszövet rostjait átszakítva, meglazítva, a bőrön keresztül tapinthatóvá és láthatóvá válnak, ezt a jelenséget nevezzük narancsbőrnek. A narancsbőr jellemzője az egyenetlen, gödröcskés bőrfelszín, mely leginkább a narancs bőréhez hasonlatos. A legkritikusabb pontok, ahol általában előfordul: a comb, popsi, derék, has, felkar. A cellulitnak több fokozatát ismerjük, erről a későbbiekben fogok még írni.

Amit fontos tudnod, hogy ez nem csak esztétikai probléma, egészségügyi szempontból sem elhanyagolható! A kötőszövetünk gazdag vérér, nyirokérhálózattal rendelkezik, a megnövekedett zsírsejtecskék egy idő után összepréselik az ereket, nyomás alatt tartva azokat, ezzel lassítva a keringést. A nyirokkeringés lassulása miatt nem tudnak elszállítódni a különböző méreganyagok, így azok első körben a zsírsejtecskékben fognak elraktározódni. A vénás keringés lassulása miatt pedig seprűvénák, visszértágulatok jelenhetnek meg az alsó végtagon. Ezek miatt érdemes rá odafigyelni!

A stria is éppúgy a kötőszöveti réteget érinti. Hirtelen nagy hízás, fogyás, méretbeli ingadozás során, vagy terhesség alatt (terhességi csíkoknak is hívják őket) a kötőszöveti rostok szinte szétszakadnak, és a bőrön eleinte vöröses-lilás csíkocskák jelennek meg, majd később ezek halványabb színre váltanak (a képen jobbra látható). A striákat különböző krémekkel halványítani tudjuk, azonban maximálisan nem lehet őket eltüntetni.

Szólj hozzá!

3..2..1!

2016. február 16. 11:26 - Jánosi Csapó Dorina

Kezdésként szeretnék röviden bemutatkozni: Csapó Dorina vagyok, gyógy,-és sportmasszőr, diplomás népegészségügyi ellenőr. 2014 óta foglalkozom hivatásszerűen masszázzsal, ezen belül is gyógy-, svédmasszázzsal, sportmasszázzsal, nyirokmasszázzsal és alakformáló (cellulit) masszázzsal. 2015. nyarán sikerült megvalósítanom az álmomat, így létrejött a Medinilla-med Masszázs Stúdió. Nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, "adni" valami olyasmit amely a szó szoros értelmében kézzel nem fogható: a jó közérzetet. Amikor fizikailag átmasszírozom az izomzatot, a benne lévő feszültség oldódni kezd, ezáltal a lélekre is pozitív hatást fejtünk ki, hiszen az ott megbúvó blokkok is oldódni kezdenek.

untitled-3817_2.jpg

A blogom célja, hogy rávilágítsak arra, miért is jó nekünk a masszázs, milyen hatással van a testünkre-lelkünkre, egészségünkre, közérzetünkre. Úgy vélem, még mindig nem hallunk eleget a masszázs és egészség összefüggéseiről, és nem lehet elégszer hangsúlyozni a fontosságát akár mozgásszervi betegségek kezeléséről, megelőzéséről, akár lelki eredetű panaszokról legyen szó. Így született meg tehát a "Masszázs és egészség" blog, melyben szeretném bemutatni az egyes masszázstípusokat és az ezekkel kapcsolatos érdekességeket, mindezt azért, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább megfelelő kezelést.

További információkat, leírásokat a weboldalamon: http://medinilla-masszazs.hu olvashattok.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!